Austràlia deixa a zero els contagis locals de coronavirus

Només ha registrat un cas en els últims set dies.

L'Òpera de Sidney durant el confinament d'Austràlia, a l'abril
L'Òpera de Sidney durant el confinament d'Austràlia, a l'abril

Austràlia ha aconseguit deixar aquesta setmana els contagis a zero en tot el seu territori després de superar un brot en una platja del nord de Sydney, a l'estat més poblat del país, Nova Gal·les del Sud, que va obligar a confinar 250.000 habitants durant, almenys, dues setmanes.

Així, el ministre australià de Salut, Greg Hunt, ha confirmat que el país només ha registrat un cas en els últims set dies, fet que obri la possibilitat a iniciar una bambolla de viatges amb les illes i arxipèlags del Pacífic com Samoa, la Polinèsia Francesa o les Fiji, entre d'altres. Actualment, Austràlia només té un acord de viatges que permet, des de l'octubre passat, als habitants de Nova Zelanda entrar lliurement, encara que al seu retorn han de sotmetre's a una quarantena obligatòria de 14 dies.

D'altra banda, l'estat de Victòria, epicentre de la segona onada de Covid-19 que va esclatar a la fi de juny passat i que va obligar a confinar per segona vegada uns 5 milions d'habitants de la ciutat de Melbourne entre juliol i novembre, acumula ja 15 dies sense infeccions.

De la mateixa manera, l'estat de Queensland també fa deu dies que no comptabilitza infeccions després del confinament de tres dies dels 2,8 milions d'habitants de Brisbane, pel positiu d'una treballadora d'un centre de quarantenes.

Austràlia acumula des de l'inici de la pandèmia uns 28.750 contagis, que inclouen 909 morts, i menys de 200 casos actius.

Set positius en l'Obert d'Austràlia de Tenis

Tot i que Austràlia ha detectat només un cas de coronavirus en els últims set dies, aquesta dada, només es correspon amb contagis locals. La realitat és que en l'Obert d'Austràlia de Tenis sí que s'han comptabilitzat, de moment, set casos positius.

Per aquest motiu, les autoritats estan mantenint els jugadors en una estricta quarantena a l'hotel de concentració des d'on han arribat gran quantitat de queixes dels jugadors i el cos tècnic. De fet, el castellonenc Roberto Bautista ha sigut un dels últims a criticar l'organització. "És com estar en una presó, però amb wifi", ha sentenciat.

També et pot interessar

stats