Les aules de secundària no han de guardar quarantena "en cap cas" per l’avanç de la vacunació

Les conselleries de Sanitat i Educació han enviat un document conjunt als centres educatius per resoldre dubtes davant de l’allau de positius

Unes alumnes a un centre d'educació secundària en una imatge d'arxiu
Unes alumnes en un centre d'educació secundària, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

Les conselleries d’Educació i Sanitat han enviat un document conjunt als centres educatius valencians en què recorden quins són els protocols que s'han de seguir en cas d’haver-hi un o més alumnes contagiats a les aules, davant dels canvis de les últimes setmanes. 

Així, recorden que no es preveu “en cap cas” tancar les aules de secundària, batxillerat, formació professional i altres nivells educatius si hi ha part de l’alumnat contagiat de covid-19 ja que, com expliquen, la majoria té ja la pauta de vacunació completa. Hui dia, el 87,5% dels adolescents de 12 a 19 anys ja tenen posades totes dues dosis del vaccí contra la covid, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

No ocorre així en l’educació infantil i primària ja que, amb el darrer canvi de protocol, es va acordar que, quan s’arriba a cinc casos positius a l’aula (sense tindre en compte el professorat), la classe quedarà tancada durant set dies. L’atenció educativa que rebrà l’alumnat vindrà determinada per les mesures que acorde cada centre escolar. 

Extensiva a tots els centres educatius és la guia d’actuació en cas de tindre símptomes o donar positiu. L’alumnat que presente símptomes compatibles amb la covid-19, independentment de l’estat de vacunació, no haurà d’acudir al centre. Si l’alumnat dona positiu en una prova diagnòstica, s’haurà d’aïllar fins a tres dies després de tindre símptomes i un mínim d’una setmana des del diagnòstic. 

En l’últim cas, Sanitat i Educació apunten que no serà necessari fer-se una nova prova per a alçar l’aïllament. A més, quan l’estudiant es reincorpore, ho farà en totes les activitats, inclòs el menjador escolar i les activitats extraescolars. 

També et pot interessar

stats