Les aules confinades disminueixen un 42% i se situen en els nivells d'abans de Nadal

El 14,2% dels centres educatius valencians va tindre algun grup confinat durant la segona setmana de febrer.

Una docent pren la temperatura a un alumne en una imatge d'arxiu
Una docent pren la temperatura a un alumne en una imatge d'arxiu / Conselleria d'Educació

La reducció de contagis que està experimentant la Comunitat Valenciana en els últims dies s’aprecia també en les aules. A hores d’ara, les classes confinades se situen en nivells semblants als d’abans de les vacances de Nadal. De fet, als centres públics i concertats s’han reduït un 42% les aules confinades, segons les dades de la Conselleria d’Educació.

La setmana del 8 al 12 de febrer, dels 1.845 centres del sistema educatiu valencià, el 85,8% no han tingut cap aula confinada. Aquestes dades s'extrauen a partir dels grups nous confinats durant la segona setmana de febrer, dels que estaven confinats de setmanes anteriors i dels grups que ja s'han desconfinat.

A més, durant la segona setmana de febrer s'ha acordat el confinament de 124 grups de 79 centres educatius, és a dir, 198 grups menys que en la setmana anterior, el que suposa una caiguda del 62% del ritme de nous confinaments. D’altra banda, s'han desconfinat 453 grups.

Tercera setmana amb més desconfinaments que aïllaments

Des que el 7 de gener es van reobrir els centres educatius després de les vacances nadalenques, aquesta setmana és la tercera consecutiva en la qual els desconfinaments d'aules superen els aïllaments preventius, segons advertien des d’Educació.

D'altres setmanes, hi ha confinats 327 grups. Per tant, el total de grups confinats en finalitzar la setmana passada va ser de 451 aules. D’aquesta manera, l'acumulat d'aules confinades es redueix un 42%, ja que ara hi ha 329 aules tancades menys que la primera setmana de febrer i se situa en els nivells d'abans de les vacances de Nadal.

Un 0,5% de l’alumnat amb casos positius actius

Dels 818.644 alumnes d'infantil, primària, secundària, batxillerat i FP, hi ha un 0,5% de positius actius, 4.311 alumnes, i amb l'aplicació dels protocols i les mesures de seguretat, s'ha establit l'aïllament preventiu, per haver sigut contactes estrets amb positius, d'un 1% d'alumnes.

Pel que fa al professorat, dels 78.434 docents del sistema educatiu, hi ha un 0,9% de positius actius (711 docents) i s'ha determinat l'aïllament preventiu d'un 0,2% del professorat.

Donades aquestes dades, des del departament de Vicent Marzà han assenyalat que “tots els indicadors mostren que l'impacte de la Covid-19 a les aules està retrocedint als nivells previs a les vacances de Nadal i s'evidencia l'eficàcia de l'aplicació dels protocols”. En aquest sentit, han afegit que “l'àmbit educatiu ajuda a la detecció i contenció de la propagació de contagis, que provenen fonamentalment de l'àmbit social”.

També et pot interessar

stats