Creixen les visites al metge a causa dels rellotges intel·ligents

El sector adverteix que en cap cas aquests dispositius poden substituir un diagnòstic professional

Una persona utilitza un rellotge intel·ligent / À Punt NTC

Hui en dia tenim al nostre abast dispositius intel·ligents que mesuren els nostres passos, els períodes de descans, la tensió, la saturació i, a més, ens alerten de possibles malalties al cor. Però els especialistes avisen: en cap cas aquests dispositius poden substituir un diagnòstic professional.

“Hem notat un increment de gent que necessita la nostra atenció perquè els rellotges intel·ligents els donen uns valors que ells pensen que poden ser patològics” explica el cardiòleg Darío Sanmiguel. I és que hi ha qui converteix aquests dispositius en metges de capçalera: “a banda de donar molta informació quant a variables i paràmetres, emeten ells mateixos un diagnòstic i ací està el problema”, continua el professional.

Un sobrediagnòstic constant que podria causar, fins i tot, addicció. El cardiòleg afirma que s’està creant una psicosi col·lectiva i se li fa més cas al que diuen aquests dispositius nous que al que diuen els metges.

És el que va passar amb un pacient anònim, que va acudir a urgències alertat perquè el seu rellotge marcava que no tenia pols. La persona se’n va anar de la consulta amb un tractament ben clar: valorar els símptomes abans d’acudir al sistema sanitari i canviar de rellotge intel·ligent.

El sentit comú, i si estem malament, anar al metge, sempre seran la millor opció a triar.

També et pot interessar

stats