Augmenten un 16% els avisos per violència masclista per part de l'entorn de les víctimes durant el confinament

Les telefonades als centres Dona 24 hores han anat augmentant a mesura que s’allargava el confinament.

La vicepresidenta Mónica Oltra, aquest divendres
La vicepresidenta Mónica Oltra, aquest divendres

Durant el confinament han augmentat un 16% les telefonades als centres Dona 24 hores que alertaven de possibles casos de violència masclista. Una dada positiva pel que fa a la conscienciació, ja que aquests avisos els ha fet l’entorn de les víctimes, bé siguen familiars, veïns o bé la societat en general.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha qualificat de bona notícia que les alertes vinguen de l’entorn social de les dones que pateixen violència masclista, perquè això significa que “la ciutadania s’està implicant en la lluita contra la violència de gènere”.

Oltra ha destacat que el fet que la societat siga els ulls i la línia de defensa contra els casos de violència masclista “està funcionant”. A més, ha explicat que les atencions a dones han anat augmentant a mesura que s’allargava el confinament i que s’ha notat una baixada quan aquestes dones han tingut la vàlvula d’escapament d’eixir al carrer.

La consellera Oltra ha recordat que aquest confinament augmenta el risc de les víctimes i ha demanat la col·laboració ciutadana i que es pare més atenció durant la quarantena. “Mantinga contacte amb ella si té la mínima sospita, implique’s”, ha assenyalat. Ha recordat també que hi ha diversos canals per a obtindre ajuda i donar avisos:

-La web: www.sinmalrrato.gva.es.informacio

-El centres Dona 24 hores

-El telèfon 016

-El telèfon 900 580 888, que ofereix informació i assessorament jurídic

També et pot interessar