Augmenten un 12% els casos de càncer i pugen el doble en les dones

L’explicació està en l’increment de casos de càncer de pulmó per la incorporació de la dona a l’hàbit de fumar

Augmenten el casos càncer de pulmó en la dona com a conseqüència de la incorporació a l’hàbit de fumar.
Augmenten el casos càncer de pulmó en la dona com a conseqüència de la incorporació a l’hàbit de fumar.

Els casos de càncer augmenten un 12% en els últims quatre anys i l’increment és el doble en dones que en homes (un 17,4% enfront d’un 8,2%). Segons l’informe Les xifres del càncer a Espanya 2019, realitzat per la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica, la raó és la pujada de casos de càncer de pulmó en la dona com a conseqüència de la incorporació a l’hàbit de fumar.

La dona s’ha incorporat més tard a aquest hàbit i ara arriben les seues conseqüències: el de pulmó és el tercer tumor més freqüent en dones i la primera causa de mortalitat i, per això, segons els experts, cal fer més campanyes i insistir en el missatge que un terç dels casos de malaltia pot ser evitable, i que un dels grans culpables n’és el tabac.

Aquestes dades les ha donat a conéixer la presidenta de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica, Ruth Vera, amb motiu de la celebració del Dia Mundial contra el Càncer el pròxim 4 de febrer. Així mateix, ha anunciat una campanya de conscienciació sobre el càncer hereditari. 

Campanya El càncer s’hereta? 

Segons Vera, la resposta és clara: només entre el 5% i el 10% dels casos es deuen a alteracions heretades.

Els casos de càncer diagnosticats a Espanya en 2019 arriben als 277.234 (161.064 en homes i 116.170 en dona), mentre que en 2015 es van detectar 247.771 (148.827 en homes i 98.944 en dones).

A pesar d’aquestes xifres, la presidenta de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica, ha destacat que la supervivència està augmentant i que està avançant de forma “impressionant” el coneixement sobre els diferents tumors.

També et pot interessar

stats