Augmenten les baralles multitudinàries de joves per a gravar-les i compartir-les en les xarxes socials

Paterna va acollir una de les últimes i va reunir més de 200 joves que es pegaven, per a compartir-ho després per internet.

VÍDEO | Augmenten les baralles multitudinàries de joves per a gravar-les i compartir-les en les xarxes socials

Baralles entre joves sense cap motiu i amb l'únic objectiu de pujar-ho a les xarxes. És la perillosa moda que s'ha escampat per l'àrea metropolitana de València, en municipis com Paterna.

Una de les últimes baralles multitudinàries, en què van participar més de 200 adolescents per a pegar-se sense motiu i en plena pandèmia, sense seguir les mesures de distanciament, va tindre lloc en aquest municipi de l’Horta. Els uns repartien, els altres gravaven, amb l’únic objectiu d’aconseguir un minut de glòria en les xarxes.

Són joves sense antecedents ni són delinqüents, però venen amb més coses que un mòbil: “Armes blanques, navaixes, cinturons contundents, alguna porció de droga…”, detallava a À Punt el comissari en cap de la Policia Local de Paterna, Rafael Vicente Mestres.

Aquestes convocatòries estan unides per la línia de metro i per les xarxes, especialment Instagram, i es convoquen de manera immediata. Totes de vesprada-nit i amb fàcil accés a jardins o parcs públics. Aquestes trobades violentes indignen el veïnat.

El fenomen ha fet saltar les alarmes. El subdelegat del govern espanyol a València, Rafael Rubio, ha advertit que hi haurà “tolerància zero” amb aquests enfrontaments. “Qui vinga, que sàpia a què atendre’s. Si venen, la llei està per a fer-la complir i la farem complir”, afegia. Qui participa en aquestes trobades es pot enfrontar a 60.000 euros de multa.

També et pot interessar

stats