Augmenten les amenaces d'alumnat a docents

El Defensor del Professorat estatal va atendre el passat curs 2.174 docents.

El Defensor del Professorat estatal va atendre el passat curs 2.174 docents
El Defensor del Professorat estatal va atendre el passat curs 2.174 docents / @neonbrand (Unsplash)

Les amenaces i faltes de respecte de l'alumnat al professorat han augmentat a classe, als corredors o fora de l'escola o l'institut, on els docents han d'escoltar frases com "T'arruïnaré la vida", "Acabaré amb la teua professió" o "Eres un inútil, no vals per a res".

El Defensor del Professorat estatal va atendre el passat curs 2.174 docents. En concret, l'estudi recull 504 casos de faltes de respecte d'alumnes a mestres; 465 problemes per a fer classe, 241 d'assetjament i 212 d'amenaces; 128 per agressions i 47 per danys a la propietat, entre d'altres.

L'informe recull també 642 casos d'assetjament de pares i mares a docents; 584 d'acusacions sense fonament; 546 de faltes de respecte; 455 denúncies, 148 pressions per a canvis de notes i 59 agressions.

Del "xiquet emperador" al "pare helicòpter"

El Defensor del Professorat argumenta que aquestes situacions responen a "una falta de valors" que s'exemplifica en el "xiquet emperador", al qual la família no li ha posat límits i normalitza conductes contràries a la convivència, i en el "pare helicòpter", aquell que protegeix el fill "i li dona la raó en tot". 

L'indicador de les amenaces dels estudiants al professorat ha passat del 22% dels casos atesos en el curs 2017-2018 al 23% en el passat. Els problemes per a fer classe es torna a situar en el 21% (el professor tarda a vegades més de 10 minuts a poder començar la classe) i les agressions cap als docents es mantenen en el 6%.

El curs passat, 16 docents es van veure obligats a deixar la professió per causes de situacions de conflictivitat, segons ha destacat l'informe.

També et pot interessar

stats