Augmenten a 229 les persones rescatades al mar d’Alborán el divendres

La Guàrdia Civil ha localitzat el cadàver d'un dels migrants i busca un segon cos.

Algunes de les persones rescatades arriben al port d'Almeria
Algunes de les persones rescatades arriben al port d'Almeria / Alba Feixas (Efe)

Aquest divendres, Salvament Marítim ha rescatat un total de 229 persones migrants que anaven a bord de sis pasteres localitzades al mar d’Alborán. Tots els ocupants han sigut traslladats al port d’Almeria.

La primera actuació es va desenvolupar al voltant de les 10:30 hores del matí, després que la tripulació d’un buc mercant alertara de la presència d’una pastera, segons va informar un portaveu de l’organisme que depén del Ministeri de Foment.

De seguida es va posar en marxa l’embarcació Salvamar Spica, que va procedir al rescat dels 17 ocupants de la pastera, tots d’origen magrebí, i entre els quals hi havia una dona. 

Més tard, el patruller del servei marítim Riu Segura de la Guàrdia Civil localitzava una segona embarcació amb 60 persones a bord, que han sigut rescatades pel SAR Mastelero. També, aquest buc ha rescatat una tercera pastera amb 57 persones més, entre les quals hi havia 13 dones.

Durant tota la jornada de divendres, els bucs de Salvament Marítim van continuar desenvolupant tasques de rescat al mar d’Alborán, fins a assistir un total de 229 persones procedents de sis pasteres.

Localitzat un cadàver

El Servei Marítim de la Guàrdia Civil ha traslladat aquesta nit al port de Motril (Granada) el cadàver d'un migrant trobat en aigües pròximes a l'illa d'Alborán, mentre que continua buscant el cos d'una segona persona en la mateixa zona.

Segons ha informat la Subdelegació del Govern a Granada, el cos traslladat a Motril correspon al d'un subsaharià, pels trets físics. Les fonts consultades han contat que els agents de la benemèrita van iniciar la batuda ahir divendres, però el dispositiu va haver de paralitzar la cerca del segon desaparegut fins a aquest dissabte "perquè era de nit" i això  dificultava la visibilitat en les aigües i les labors de cerca.

Rescat a Cartagena

D'altra banda, una pastera amb 11 persones, de les quals 6 afirmen ser menors d'edat, arribà ahir a la costa de Cartagena, a una zona prop de La Azohía. Vora les 18:45 h, la Guàrdia Civil els va posar a disposició de la Policia Nacional perquè iniciaren els tràmits d'expulsió.

També et pot interessar

stats