Augmenta un 47% la sinistralitat laboral mortal a la Comunitat Valenciana

En els set primers mesos de l'any, 50 persones han mort en accidents laborals.

VÍDEO | Augmenta un 47% la sinistralitat laboral mortal a la Comunitat Valenciana

La sinistralitat laboral ha augmentat en la Comunitat Valenciana respecte de l'any passat, a pesar que hi havia menys gent treballant a causa de la pandèmia. Així, en els set primers mesos de l'any, 50 persones han mort en accidents laborals, 16 més que l'any passat, fet que significa un augment del 47%. Del total de defuncions, 35 han sigut durant la jornada laboral i 15 durant el desplaçament.

Comissions Obreres apunta que la causa podria ser la inestabilitat laboral agreujada per la Covid-19. El secretari d'Acció Sindical, Salut Laboral i Medi Ambient de CCOO PV, Daniel Patiño, ha explicat, en declaracions a À Punt Notícies, que les empreses no inverteixen en formació i prevenció de riscos laborals per la duració dels contractes, que s'ha acurtat durant la pandèmia.

A més, ha recalcat que l'actuació preventiva en matèria de risc biològic és molt important per a fer front a la pandèmia, però "no podem oblidar que hi ha més riscos per a les persones treballadores dins del mercat laboral". En aquest sentit, el sindicat avisa sobretot dels riscos ergonòmics, les caigudes en altura, els treballs en cobertes, així com les faenes amb maquinària pesada.

També et pot interessar

stats