Augmenta un 3,6% el nombre d’expedients oberts a joves per violència filioparental

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més expedients oberts per aquest delicte.

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més expedients oberts per aquest delicte.
La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més expedients oberts per aquest delicte. / Fundació Amigó

L’estudi La violència filioparental a Espanya, elaborat per la Fundació Amigó, revela que els expedients oberts a joves per aquest tipus de violència van augmentar un 3,6% l'any 2018. En total, es van produir 4.833 procediments incoats a menors per aquest delicte, enfront dels 4.665 registrats durant 2017. En el cas de la Comunitat Valenciana, amb 832 casos, és la segona autonomia amb més expedients, després d’Andalusia (1.034) i per davant de Madrid (686), les Canàries (405) i Catalunya (358).

Els resultats d'aquesta investigació, realitzada a partir de les dades publicades en la Memòria de la Fiscalia General de l'Estat, indiquen que cada any s'obrin a Espanya més de 4.000 expedients per violència filioparental, i que els procediments oberts han augmentat des de 2013 fins arribar als 4.833 expedients incoats a joves per agressions en l'àmbit familiar durant 2018.

La violència filioparental engloba conductes reiterades de violència física, psicològica o econòmica dirigida de fills i filles als progenitors o a aquells adults que ocupen el seu lloc.

També et pot interessar

stats