Augmenta la presència del coronavirus a les aigües residuals d'alguns barris de València

L'Ajuntament vigilarà especialment el compliment de les mesures de seguretat a Benimaclet, Jesús i la Saïdia.

L'anàlisi de les aigües residuals permet anticipar-se a l'aparició de brots
L'anàlisi de les aigües residuals permet anticipar-se a l'aparició de brots / Ajuntament de València.

L'Ajuntament de València reforçarà les mesures de seguretat sobre la Covid-19 a les zones de Benimaclet-Mestalla, Jesús-Patraix i la Saïdia després d'haver-s'hi detectat un augment de la presència del virus a les aigües residuals d'aquestes zones.

La regidora del Cicle Integral de l'aigua, Elisa Valía, ha explicat que a través de l'eina desenvolupada en col·laboració amb Global Omnium i el CSIC, cada setmana es prenen tres mostres en diferents zones de la ciutat per a analitzar l'evolució dels rastres del virus. Valía ha assegurat que les dades que s'estan recollint "no són alarmants" i que el que cal és "estar alerta i actuar de manera preventiva".

La setmana passada se'n va detectar un increment a Benimàmet i el Castellar-l'Oliveral, encara que les últimes mostres indiquen que en tots dos casos ja s'ha reduït la presència de coronavirus a les aigües residuals. En canvi, als barris on s'ha detectat un augment del virus s'incrementarà la vigilància del compliment de la distància personal i de l'ús de les mascaretes.

També et pot interessar

stats