Augmenta la població de caparres a la Plana Baixa

Professionals de la salut recorden que en cas de picadura s’ha d’acudir al centre de salut perquè contagien malalties com la Lyme, el tifus o la tularèmia

Caparra / À Punt NTC

Al camp durant l'estiu cal lluitar contra les altes temperatures, les plagues dels cultius i ara també contra les caparres. Les últimes dues setmanes a la Plana Baixa han notat com aquests àcars arriben als camps i els piquen. Els porten els animals salvatges que cada vegada s'acosten més a les zones urbanes com ara els porcs senglars o el conill. 

Els agricultors han de comprar i aplicar-se cada dia un producte contra les caparres, ja que la incidència ha pujat des de fa dues setmanes. Els animals salvatges que s’acosten cada vegada més a les poblacions porten l’insecte, que s’escampa en camps abandonats.

L'augment de la presència de porcs senglars o conills en zones agrícoles han portat amb ells les caparres que proliferen en camps abandonats i s'escampen.

Atesa aquesta situació, les farmàcies estan registrant més vendes de productes anticaparra. Als centres de salut ja han arribat casos tot i que diuen que no es tracta d'una xifra exagerada i els professionals de la salut recorden que en cas de picadura s’ha d’acudir a consulta i s’ha de procurar no arrancar-les de la pell.  Cal evitar exposar-se a aquests paràsits i és que poden contagiar malalties greus com la Lyme, el tifus o la tularèmia.

Un enemic més al camp contra el qual cal lluitar aquests mesos de calor.

També et pot interessar

stats