Augmenta el nombre de gitanos que finalitza els estudis d'ESO

Encara així el percentatge és molt reduït respecte a la població general.

Un professor ensenya els alumnes.
Un professor ensenya els alumnes. / Fundació Punjab Castelló
21 d'octubre 2019 - 16:31

El percentatge de població gitana que ha finalitzat els estudis d'ensenyança obligatòria (ESO) o superiors s'ha multiplicat per tres des de 2005. Tot i que el percentatge ha augmentat del 6,4% de fa 14 anys, al 17,4% actual, el resultat encara és molt reduït respecte a la població general.

Són dades anunciades durant la celebració del X aniversari del Programa Promociona, organitzat pel Secretariat Gitano que busca combatre el fracàs i l'abandó escolar dels joves gitanos. El seu president, Pedro Puente, ha assegurat que el programa s'ha desenvolupat en 49 ciutats espanyoles, on han participat 4.693 estudiants.

A l'acte també ha acudit la ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, qui ha assegurat que els baixos nivells d'acompliment educatiu estan relacionats amb baixos nivells d'ocupació. Així, ha destacat que, mentre que en la població general les taxes d'atur són del 16% per a les dones i el 13% per als homes, entre la població gitana aquests percentatges són del 60 i el 47% respectivament.

També et pot interessar

stats