Augmenta l'explotació sexual a la Comunitat Valenciana

En el Dia Internacional contra el Tràfic de Persones, el balanç ascendeix a 317 víctimes en el primer trimestre de 2018.

El balanç de víctimes a la Comunitat Valenciana ascendeix a 317, un 8% més respecte al primer trimestre de 2017
El balanç de víctimes a la Comunitat Valenciana ascendeix a 317, un 8% més respecte al primer trimestre de 2017
23 de setembre 2018 - 19:22

Si fem una ràpida ullada als últims indicadors a la Comunitat Valenciana, sembla que les fórmules del govern contra la criminalitat estan donant resultat. S'observen xifres negatives en assassinats, robatoris amb violència o sostracció de vehicles, però els delictes contra la llibertat sexual, on s'emmarca el tràfic de persones, ha experimentat un dels majors augments amb quasi un 8% més en el primer trimestre de l'any respecte a 2017.

El punt cinc de la llista d'infraccions, publicada pel Ministeri de l'Interior, està reservat als "delictes contra la llibertat i indemnitat sexual". Alacant ha sigut la província que més ha patit un increment de víctimes fins al passat mes de març, amb un total de 124, la qual cosa suposa un 18% més que l'any anterior. La xifra a València, per la seua banda, ascendeix a 164, un 6,5% més, la meitat que la mitjana nacional. 

"Les dones que estan prostituïdes estan sotmeses tant per organitzacions criminals com per la mateixa societat", ha expressat a À Punt Celia Chofre, portaveu del Col·lectiu Feminista Victòria Sau.

En canvi, la detecció d'aquest crim a la província de Castelló tendeix a la baixa. De gener a març d'enguany es van registrar 29 afectades, un 17% menys que el passat període. En total, a la Comunitat Valenciana han augmentat vora un 8%, amb 317 víctimes.

El negoci de la prostitució

Darrere del problema, en la majoria dels casos, es troba el negoci de la prostitució. Els traficants enganyen les víctimes sota la promesa d'un treball i condicions de vida que mai es compleixen.

En el Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Persones, la Policia Nacional fa balanç d'un any en el qual ha alliberat 200 víctimes i ha detingut més de mil persones en les operacions practicades per a desmantellar aquestes xarxes criminals.

Més del 90% de les víctimes són dones, i la majoria prové de Romania, Nigèria, la Xina i la República Dominicana. Leticia Matarranz, inspectora de la Unitat de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals, ha aportat aquestes dades després d'informar de la desarticulació d'una organització d'origen nigerià que traficava amb dones des del seu país i les obligava a prostituir-se a Màlaga.

Per la seua banda, la inspectora ha recordat el telèfon d'atenció (900 10 50 90) per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia anònima de les víctimes, el qual no queda reflectit en la factura telefònica però sí que és necessari esborrar del registre de telefonades. 

També et pot interessar

stats