Augmenta l’ús de cotxe compartit per a fer front al preu dels carburants

També ha pujat la mitjana d’edat dels usuaris d’aplicacions per a compartir vehicle, popular entre la comunitat universitària

Compartir cotxe s'ha convertit en l'alternativa per estalviar diners / À Punt NTC

La pujada de preus dels carburants ha multiplicat per dos el nombre de persones que opten per compartir el cotxe per a desplaçar-se. Els aparcaments habilitats perquè els usuaris es troben i facen viatges en comú han registrat un augment del 50%. De fet, les aplicacions destinades a aquest servei ja parlen de la incorporació de mil persones al dia.

És el cas d’Ainhoa Aguado, veïna de Villena, que treballa a Alacant i utilitza un recinte a l’entrada d’Elda per esperar l’altra persona amb qui comparteix els desplaçaments diaris. “Les despeses no són les mateixes” ha assegurat.

Diego Lebene, un jove que fa habitualment el trajecte entre Madrid i València, ha assenyalat que ha pagat més de 70 euros per posar gasolina al seu vehicle, “quan mai pujava de 50”. 

Entre la comunitat universitària aquest sistema és més popular. De fet, la Universitat d’Alacant ha facilitat una aplicació específica per a compartir vehicle que ha aconseguit reduir vora 28.000 desplaçaments en cotxe a l’any. Però la mitjana d’edat dels usuaris puja. La principal aplicació dedicada la situa en 32 anys, amb una mitjana de 228 quilòmetres i una despesa de 12 euros per passatger.

La Conselleria d’Obres Públiques i Mobilitat ha anunciat l’obertura de nous punts de trobada de conductors degut a l’alta demanda.

També et pot interessar

stats