Augmenta l’arribada de migrants al Nadal, però disminueix respecte al 2018

Fins al 15 de desembre enguany havien arribat poc més de la meitat que l’any passat.

Augmenta l’arribada de migrants al Nadal, però disminueix respecte al 2018
Augmenta l’arribada de migrants al Nadal, però disminueix respecte al 2018

Malgrat el repunt dels últims dies, aquest 2019 es tancarà amb una disminució d’aproximadament el 50% en l’arribada de migrants a Espanya ja que, segons dades oficials del Ministeri de l’Interior, fins al 15 de desembre de 2019 n’havien arribat 30.000, mentre que en tot el 2018 n’arribaren 62.000.

Darrere d’aquestes xifres hi ha persones que ho posen tot en risc per trobar una vida millor i que, moltes vegades, només ho aconsegueixen gràcies a les ONG, com ara la internacionalment reconeguda Open Arms, i les seues tasques de rescat.

Però el rescat és només la primera part del llarg camí que representa dur aquests persones a terra ferma. En una entrevista per a Les notícies del migdia el Coordinador d’Operacions de l’organització Open Arms, Gerard Canals, ha explicat tot el seguit de complicacions i entrebancs burocràtics que dificulten, i molt, la seua feina.

Els entrebancs afecten directament el benestar dels migrants rescatats perquè sovint es troben que, després d’haver salvat la vida gràcies a la intervenció de l’Open Arms, han de romandre al vaixell sense poder desembarcar, fet que dona lloc a situacions desesperades, com la del passat mes d’agost, quan van estar tres setmanes bloquejats sense poder baixar a terra.

Des d’aquesta ONG critiquen el bloqueig que imposen els governs europeus. I consideren que l’executiu espanyol ha canviat d’actitud, des d’aquells primers rescats com el de l’Aquarius , per interés electoral.

També et pot interessar

stats