Augment de massa forestal i estiu sec, perills addicionals en aquesta campanya contra els incendis

El Centre de Coordinació d’Emergències posa en marxa el pla de prevenció d'incendis d’aquest estiu

El risc de foc és alt a causa de l'augment de la massa vegetal / À Punt NTC
01 de juny 2021 - 17:39

Aquest matí ha tingut lloc al Centre de Coordinació d’Emergències la reunió per a posar en marxa el pla de prevenció d'incendis d’aquest estiu, una campanya que es planteja amb preocupació principalment per l’augment de la massa vegetal durant aquests mesos.

L’abundant massa forestal, que és conseqüència d'un increment del 30% de la quantitat de pluges durant la primavera, suposa un perill addicional pel que fa al risc de foc. Quan es seca la vegetació es converteix en un volum de brosses potencialment inflamables. Aquesta situació, sumada les previsions d’un estiu sec, fan que la Comunitat Valenciana s’estiga preparant per a un dels estius possiblement més difícils quant a la prevenció d’incendis forestals.

La Comunitat Valenciana va acabar el 2020 amb el millor registre quant a incendis de les últimes dècades, encara així, cal no abaixar la guàrdia. Ara el repte radica a complir els objectius del pla preventiu apostant per l’augment del pressupost i procurant en tot cas evitar episodis de risc quant a incendis forestals.

També et pot interessar

stats