L’Audiència de Sevilla considera acabada la recerca del cos de Marta del Castillo

La família anirà al Constitucional i demanarà que es mantinga fins que aparega

Manifestants demanen justícia per la mort de Marta del Castillo, el 2019.
Manifestants demanen justícia per la mort de Marta del Castillo, el 2019. / Europa Press

Continua la lluita pel cas de Marta del Castillo, que va començar un 24 de gener de 2009. Per a l'Audiència de Sevilla, el termini per a la recerca ha caducat sense que hi haja hagut cap pròrroga, d'acord amb l'article 324 de la llei d'enjudiciament criminal. Però la família ha demanat que es mantinga la recerca.

L'advocada de la família, Inmaculada Torres, ha explicat aquest dilluns que presentarà un incident de nul·litat i demanarà l'empara del Tribunal Constitucional perquè continue la cerca del cos de la jove.

D'altra banda, el pare de la jove, Antonio del Castillo, ha qualificat de "vergonya" que l'Audiència de Sevilla haja tancat la peça separada, una decisió "per a salvar-li el cul al jutge del 4", que en un principi es tractava de revisar tots els telèfons, "després només de Miguel i Marta" i ara "acorden tancar la recerca".

L'Audiència es basa en l'article 324 per a no admetre "la pretensió de l'apel·lant", en ser aplicable al suposat objecte d'aquest procediment la nova doctrina del Tribunal Suprem, establerta en la sentència de 27 de maig de 2021, que considera "preconclòs" el termini de recerca "sense que prèviament s'haja acordat la seua pròrroga".

Davant l'absència de l'informe del perit, ha decidit arxivar aquesta peça judicial "en tant que es remet el mateix". Paral·lelament, l'Audiència ha emés un acte que ordena l'arxivament de la causa, aplicant la doctrina del Suprem, ja que s'han superat els terminis establerts.

També et pot interessar

stats