L’Audiència d’Alacant condemna un home de 34 anys per abusar d’una jove de dèsset anys amb minusvalidesa

Els fets es van produir en Sant Joan d'Alacant entre la nit del 22 d'abril i la matinada del 23 de l'any 2017

Imatge d'arxiu de Sant Joan d'Alacant, municipi on es va produir la violació
Imatge d'arxiu de Sant Joan d'Alacant, municipi on van tindre lloc els fets / Alex Tihonovs

Un home de 34 anys ha sigut condemnat per l'Audiència d'Alacant a dos anys de presó per abusar sexualment d'una jove de dèsset anys amb una minusvalidesa reconeguda del 58 %, diagnosticada d'epilèpsia, trastorn d'atenció i trastorn afectiu bipolar. L'episodi d'abusos es va produir entre la nit del 22 d'abril i la matinada del dia 23 de l'any 2017.

No obstant això, la pena de privació de llibertat quedarà suspesa per un període de quatre anys, amb la condició que el ja condemnat no torne a delinquir en el transcurs d'aquest període, segons l'acord de conformitat aconseguit entre les parts en l'inici de la vista oral, celebrada el passat 10 de gener.

La sentència considera provat que el processat es va oferir a acompanyar a la víctima fins a l'hotel en el qual s'allotjava amb la família, en el municipi de Sant Joan d'Alacant (Alacantí), després que la jove isquera amb uns amics de la seua germana. Segons la sentència, durant el trajecte i una vegada a l'hotel, l’acusat va abusar de la jove aprofitant-se del "múltiple diagnòstic" d’ella, "que li impedia expressar correctament les seues emocions".

La Fiscalia i l'acusació particular, exercida pels familiars de la jove, sol·licitaven inicialment catorze anys de presó per a l'acusat per un delicte continuat d'agressió sexual. No obstant això, van negociar un acord de conformitat pel qual es rebaixava la petició inicial a dos anys d'internament, a més d'altres tres anys de llibertat vigilada.

Per això, el tribunal de la Secció Segona que havia d'enjudiciar els fets va dictar sentència in voce, que queda confirmada amb la imposició dels dos anys de presó que han acordat les parts. A més, s’estableix que el condemnat haurà d'indemnitzar la víctima amb el pagament de 10.000 euros pels danys morals ocasionats.

També et pot interessar

stats