Atrapen tres dels fugitius més buscats d'Europa en una batuda a Calp

La Guàrdia Civil col·labora en una macrooperació amb la policia hongaresa per a arrestar aquests delinqüents que figuren en la llista dels més buscats d'Europol

Així ha sigut la detenció dels tres fugitius hongaresos a Calp

La Guàrdia Civil ha detingut a Calp (Marina Alta) tres dels fugitius més perseguits a Hongria en una operació conjunta executada el passat 19 de juliol amb l'equip d'intervenció ràpida de l'Oficina Nacional d'Investigació de la Policia Hongaresa (KR NNI). Als arrestats, ciutadans hongaresos, els descriuen com "delinqüents organitzats d'alt nivell" i estan acusats de narcotràfic. Figuraven en la llista dels delinqüents més buscats per l'Europol en el moment de la fugida i també estaven inclosos en el web eumostwanted.eu, l'Agència de la Unió Europea per a la cooperació colicial.

El grup criminal havia creat una infraestructura digital controlada per ordinador per al cultiu i processament simultani de diversos milers de plantes de cànnabis sativa (marihuana) en el comtat de Bács-Kiskun (Hongria) entre 2020 i 2021, primer a Kecel i després als afores de Kecskemét. En maig de 2021 la policia hongaresa va desmantellar la plantació i va confiscar 165 quilograms de marihuana i cocaïna, així com actius valorats en més de 380 milions de florins hongaresos (menys d'un milió d'euros). En un batuda posterior els intervingueren 165 quilos de marihuana més i cocaïna en un dels ports.

Els agents havien aconseguit identificar set membres de la banda i a dos d'ells els arrestaren a Hongria poc després, mentre que cinc més havien fugit. Figuraven en la llista dels 54 delinqüents més perseguits de tot Europa que elabora Europol.

Els cinc delinqüents hongaresos que figuren en la llista d'Europol
Els cinc delinqüents hongaresos que figuren en la llista d'Europol / Guàrdia Civil

El maig de 2023, la policia hongaresa sospitava que tres dels fugitius podien estar ocults en la Costa Blanca espanyola i que, emprant identitats falses, continuaven introduint droga a Hongria, oculta en camions, amb la participació d'altres compatriotes.

Per això es va posar en marxa un dispositiu de col·laboració entre les autoritats d'aquell país, la Guàrdia Civil i les autoritats judicials d'Alacant. Després de registrar els domicilis en què s'amagaven a Calp, pogueren atrapar els tres criminals. La investigació continua oberta, ja que queden dos membres de l'organització delictiva en parador desconegut. Les autoritats sol·liciten que qualsevol persona que tinga informació sobre ells telefone al 112. Els acusats podrien enfrontar-se a una condemna de cadena perpètua al seu país d'origen si els consideren culpables.

També et pot interessar

stats