Atraca a València el primer vaixell propulsat per hidrogen i energies renovables que no emet gasos contaminants

L’Energy Observer forma part d’un projecte que recorrerà diversos ports de tot el món.

Atraca a València el primer vaixell propulsat per hidrogen i energies renovables que no emet gasos contaminants

Al port de València es troba atracat aquests dies el primer vaixell autònom propulsat amb hidrogen i energies renovables que no emet gasos contaminants d’efecte d’hivernacle ni partícules fines. Aquest catamarà que recorre els mars i oceans del món funciona combinant l’energia eòlica, solar i un sistema de producció d’hidrogen sense carboni a base d’aigua de mar. El vaixell, d’uns 30 metres de llargària i 12 metres d’amplària, té previst durant sis anys recórrer 50 països i atracar en 100 ports. Fins ara, ha fet més de 20.000 quilòmetres en una volta al món amb què emula el Calypso de Jacques-Yves Cousteau. L’objectiu d’aquesta iniciativa, a la qual dona suport el govern francés i diverses institucions europees, com la Unesco, és promocionar les energies renovables i demostrar que la tecnologia sostenible és el futur. Així ho ha explicat el fundador i capità, Victorien Erussard, que ha explicat als periodistes a bord de l’Energy Observer que el vaixell demostra que és possible navegar sense emissions de diòxid de carboni ni partícules fines (altament contaminants) i sense el soroll que els vaixells comercials acostumen a fer, perjudicial per als ecosistemes marins.

L’equip de l’Energy Observer disposa de més de 50 persones i agrupa un gran nombre de personal científic, marins i biòlegs, a més d’un equip encarregat d’enregistrar i fer muntatges audiovisuals per a arribar a tot tipus de públic.

El catamarà inclou una exposició ubicada també al port, Odissea per al futur, on els visitants poden gaudir del material i les explicacions didàctiques de com funciona l’embarcació i quin és el futur de les energies renovables. Es pot visitar al port de València fins al 6 de setembre.

També et pot interessar

stats