Atraca a València un creuer amb dos positius per Covid-19 a bord

L'embarcació ha partit aquesta vesprada sense els 10 passatgers -entre positius i contactes estrets- que passaran la quarantena en un hotel de la ciutat

El creuer MSC Grandiosa salpava aquest divendres del port de València

El creuer MSC Grandiosa ha salpat aquest divendres de vesprada del port de València. Mentre el vaixell abandonava el port, els dos passatgers positius per Coronavirus i huit persones més, contactes estrets dels contagiats, continuen en un hotel de la ciutat, on passaran la quarantena.

Els dos positius han sigut detectats en un dels controls rutinaris que es fan a bord. Són proves d'antígens realitzades durant el recorregut. Immediatament després han sigut desplaçats a camarots de contenció preparats per a aïllar tant els casos Covid com els seus contactes més pròxims.

En arribar a port a les huit del matí les deu persones han sigut traslladades a l'hotel de quarantena amb el protocol de Sanitat Exterior i la delegació del govern. Els 1.400 passatgers que han continuat al creuer han eixit per la ciutat organitzats en diverses excursions. Tots, amb guia i en grups bambolla. 

Hui 559 viatgers han acabat el seu creuer i han abandonat el vaixell. El Grandiosa aquest divendres de vesprada viatja cap a Barcelona, Gènova, La Spètsia i Txivitavèkkia per a després tornar a València. Al vaixell s’han incorporat 755 persones per a iniciar el seu viatge. Quan es van detectar els dos positius hi havia 3.966 creueristes, el 57% de la seua capacitat. Els creuers només poden vendre el 70% dels passatges.

Cronologia dels fets 

El creuer MSC Grandiosa, que cobreix la ruta Itàlia-Espanya, va partir del port de Gènova dilluns passat i aquest divendres ha atracat al port de València amb dos passatgers a bord que havien donat positiu per Covid-19. Juntament amb els seus contactes estrets, aquests es trobaven al vaixell aïllats i no mostraven símptomes de la malaltia.

Segons ha informat la Delegació de Govern de la Comunitat Valenciana, a les 8:30 hores la naviliera ha comunicat la situació d'aquests passatgers, després que donaren positiu en els els controls rutinaris que han estat fent a les 5.714 persones que viatgen a bord de l'embarcació.

El servei de Sanitat Exterior de la Delegació del Govern ha activat el protocol de seguretat i ha autoritzat l'atracada del vaixell i l'eixida dels dos positius, així com de la resta de passatgers, desembarcats en grups bambolla i sense coincidir amb els afectats per a evitar la contaminació d'espais. En total són 10 persones les que es troben ara mateixa aïllades en un hotel.

El protocol del Ministeri de Sanitat, que ha permés reprendre els creuers internacionals, estableix que els passatgers positius i els seus contactes estrets han d'abandonar el vaixell i les despeses seran a càrrec de la naviliera a través d'una assegurança obligatòria, que han de tindre per a abordar qualsevol contingència.

El desembarcament i el seguiment i evolució d'aquestes persones es fa a través d'aquesta asseguradora, per la qual cosa l'atenció no implica cap despesa pública, ni per a l'Estat ni per a la Generalitat, segons les mateixes fonts.

També et pot interessar

stats