Aterratge d'emergència a la Corunya per una falsa amenaça de bomba en un avió procedent de Bilbao

Passatge i tripulació estan en bon estat i la Guàrdia Civil ha inspeccionat l'aparell sense trobar cap evidència d'explosius en els equipatges

Imatge de l'avió de Volotea aterrat d'emergència a l'aeroport d'Alvedro
Imatge de l'avió de Volotea aterrat d'emergència a l'aeroport d'Alvedro / Cabalar (Efe)

Un avió procedent de Bilbao ha aterrat a les 7:25 hores d'aquest divendres en l'aeroport d'Alvedro, a la Corunya, per una amenaça de bomba a bord que ha resultat ser falsa, segons han informat fonts de la delegació del govern espanyol i la Guàrdia Civil.

En el vol V73538, un airbus 319 de la companyia Volotea que cobria la ruta entre la ciutat basca i la Corunya, viatjaven 105 persones i sis membres de la tripulació, d'acord amb les xifres que ha proporcionat la mateixa companyia. Aena ha explicat en Twitter que, davant l'avís de bomba, l'aparell ha efectuat un aterratge d'emergència a l'aeroport d'Alvedro, on s'ha activat un pla d'emergència. Passatge i tripulació han desembarcat de l'aeronau i es troben en bon estat.

L'Ertzaintza ha rebut l'avís aquest matí en un missatge anònim a través de l'aplicació mòbil. Tot i que li ha donat "molt poca credibilitat", ha activat tots els protocols i l'ha traslladat a la Guàrdia Civil. A l'aeroport s'ha desplegat un ampli dispositiu policial coordinat per l'institut armat i amb intervenció de les policies local, autonòmica i nacional, així com bombers i Protecció Civil. 

Agents de la Benemèrita han procedit a inspeccionar l'aparell, ubicat en un estacionament allunyat de les pistes. S'han revisat la cabina, el passatge, el celler i els equipatges. Les autoritats han donat per finalitzada la incidència després que s'haja conclòs la inspecció sense trobar cap evidència d'explosius, per la qual cosa han informat que es tractava d'una falsa alarma. L'incident no ha afectat la resta d'operacions previstes a l'aeròdrom, que ha estat operatiu en tot moment.

S'ha obert una investigació sobre l'autoria del fals avís de bomba.

També et pot interessar

stats