Aterra a Palma el primer vol amb turistes estrangers en tres mesos

Es tracta d’un avió procedent de Düsseldorf (Alemanya), en què viatjaven 189 passatgers.

Imatge de portada: Els primers turistes estrangers, a l'aeroport de Palma

L’aeroport de Palma ha rebut vora les onze del matí el primer vol amb turistes estrangers que arriben a Espanya en tres mesos, després de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma per la pandèmia de coronavirus, que va obligar a tancar les fronteres. En l’avió, procedent de Düsseldorf (Alemanya), viatjaven 189 passatgers, la gran majoria turistes alemanys que estrenaran la temporada d’estiu en el marc d’un pla pilot que avança sis dies a l’obertura de les fronteres.

Precisament aquest diumenge el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar l’obertura de les fronteres amb els països de l’espai Schengen el 21 de juny, excepte amb Portugal i la resta de països fora d’aquest espai, que s’obriran l’1 de juliol. Això suposa un avançament de 10 dies respecte als plans inicials de l’executiu, previst per a l’1 de juliol, i que s’ha justificat per l’evolució favorable de la pandèmia. De fet, en les últimes 24 hores només s’han notificat 48 positius, la xifra més baixa des del 5 de març.

El vol de Düsseldorf, al qual seguirà aquesta vesprada un altre amb origen a Frankfurt, és el primer dels 47 autoritzats en els aeroports de Mallorca, Eivissa i Menorca pel Ministeri de Sanitat per al pla de reactivació segura del turisme fins al 30 de juny. El pla pilot està previst per a un màxim de 10.900 turistes procedents dels aeroports alemanys de Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover i Stuttgart, i ha sigut negociat amb turoperadors alemanys i les patronals hoteleres.

Els allotjaments preparats per a aquests turistes han sigut condicionats amb mesures de seguretat, dotats de cartelleria i senyals per a promoure el seguiment de les recomanacions sanitàries per part dels hostes i atesos per personal amb formació específica. Els viatgers han d’emplenar en l’avió un qüestionari de salut, sotmetre’s a l’arribada a un control de temperatura, i facilitar el seu telèfon i lloc d’allotjament perquè el govern de Balears faça un seguiment del seu estat de salut. L’executiu autonòmic té contractats apartaments per a aïllar a algun visitant que puga donar positiu mentre no requerisca hospitalització i en cas que sí que ho precise rebrà la mateixa atenció que qualsevol resident.

També et pot interessar

stats