Asunción Ventura, premi Isabel Ferrer pel seu compromís amb la lluita feminista

La professora de Dret Constitucional de l’UJI rebrà el guardó el 3 de març a Canals.

La professora de la UJI, Asunción Ventura
La professora de la UJI, Asunción Ventura / Europa Press

La professora de Dret Constitucional de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló i membre honorífica de la Fundació Isonomia, Asunción Ventura Franch, ha sigut guardonada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en els XXII Premis Isabel Ferrer pel seu compromís en la defensa dels drets de les dones.

 

El lliurament del guardó tindrà lloc el dimarts 3 de març a Canals, a la Costera, segons ha informat la institució acadèmica. 

Ventura, que forma part del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, pertany al grup d’investigació Dret i Gènere de la universitat pública de Castelló i és professora del Màster Interuniversitari en Igualtat de Gènere en l’àmbit públic i privat. 

Com a docent de l’àrea de Dret Constitucional de l’UJI, ha ocupat els càrrecs de vicerectora i secretària general. 

Ha dirigit i ha participat en nombrosos projectes d’investigació i forma part de dos xarxes d’investigació: la xarxa feminista de dret constitucional i la xarxa transversal d’estudis de gènere en ciències humanes socials i jurídiques. 

Els Premis Isabel Ferrer van ser creats per la Generalitat el 1999 i reten homenatge amb el seu nom a la veïna de Castelló que al segle XVIII va crear la primera escola d’educació gratuïta per a xiquetes sense recursos. 

La finalitat dels guardons és reconéixer i premiar les persones que, des d’un àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural, han destacat per la seua tasca en defensa de la igualtat entre homes i dones.

També et pot interessar

stats