Associacions veïnals i el col·lectiu Per l’Horta protesten contra la nova rotonda a Benifaraig

Denuncien que per aquest punt del camí de Montcada creuen cada dia centenars de xiquets i xiquetes.

Pancarta penjada pels veïns Benifaraig, Borbotó, Poble Nou i pel col.lectiu Per l'Horta.
Pancarta penjada pels veïns Benifaraig, Borbotó, Poble Nou i pel col.lectiu Per l'Horta.

Les associacions de veïns de les pedanies de Benifaraig, Borbotó i Poble Nou, que pertanyen al municipi de València, han reclamat aquest diumenge que es paren les obres de la rotonda nord de Benifaraig, que forma part del pla d'actuacions a la carretera CV-315.

Asseguren que la nova rotonda està projectada en un dels punts més crítics del camí de Montcada, per on creuen centenars de xiquets i xiquetes fins quatre vegades al dia per a accedir al col·legi, i han qüestionat "per què no s'ha valorat fer-la davant del cementeri, com s'ha reclamat des de fa anys".

Durant l'acte, on han tingut el suport del col·lectiu Per l'Horta, els participants han llegit un manifest i han penjat una pancarta amb el lema "No més asfalt a l'horta!". Demanen per a aquest projecte que s'òbriga un procés 'autèntic' de participació ciutadana, "que tinga en compte les propostes del veïnat i prenga en consideració diverses alternatives".

Aquesta infraestructura suposa –segons el veïnat– l'expropiació de més de 2.200 metres quadrats de l'horta de València, un espai protegit per la Llei 5/2018.

També et pot interessar

stats