Associacions de migrants exigeixen el tancament dels CIE a València

Vora 200 persones reclamen la derogació de la llei d’estrangeria, que s'acabe amb les deportacions i que tanquen els centres d’internament.

Concentració pel tancament dels CIE, aquest dimecres a València
Concentració pel tancament dels CIE, aquest dimecres a València / @OIenValencia

Vora 200 persones s’han congregat aquest dimecres a la plaça de l’Ajuntament de València per a reclamar la derogació de la llei d’estrangeria, acabar amb les deportacions de persones que fugen de la pobresa i la violència i pel tancament dels Centres d’Internament d’Estrangeria (CIE).

“Reivindiquem que els CIE són presons racistes on es tanca gent que no ha comés cap mena de delicte penal”, ha expressat Chaterin Estrada, una de les associacions de migrants convocants de la concentració, qui ha assenyalat que amb aquesta marxa volen denunciar les deportacions “en calent” perquè “trenquen tots els protocols d’actuació pactats internacionalment”. Estrada ha criticat que les deportacions “condueixen una política racista d’identificació perquè la policia deté persones per la seua aparença física”.

Els assistents a la concentració han acompanyat la marxa amb càntics com “migrar és un dret, no és un delicte”, “cap ésser humà és il·legal” i “papers per a tots o tots sense papers” fins a la porta del CIE de Sapadors.

L’alcalde Joan Ribó s’ha sumat també a les protestes pel tancament dels CIE a través del seu comte de Twitter. “No té cap sentit que persones que no han comés cap delicte estiguen tancades. Ni en eixes condicions ni en cap condició. L’exigència és clara: cal tancar els CIE”, ha expressat dies després que Compromís presentara una proposició no de llei per a demanar al govern espanyol un informe anual sobre l’estat del centre de Sapadors.

També et pot interessar

stats