Associacions feministes es manifesten contra els ventres de lloguer davant el Sorolla Palace de València

Algunes manifestants anaven vestides com en 'El conte de la serventa'.

Associacions feministes es manifesten contra els ventres de lloguer davant el Sorolla Palace de València

Tot i que aquest divendres Circle Surrogacy va anunciar que cancel·lava la jornada comercial informativa sobre ventres de lloguer que havien organitzat per a aquest dissabte a l’Hotel Sercotel Sorolla Palace de València, les associacions que havien convocat la concentració van decidir mantenir-la per a alçar la seua veu contra una pràctica que, encara que és legal a alguns països, consideren indigna per a les dones i una violació dels drets humans.

Així, una trentena de dones, representants de 120 associacions feministes, s'han manifestat davant de l’hotel en contra de la maternitat subrogada, que és il·legal a Espanya, però legal en altres països, com Portugal, Rússia, Grècia o alguns estats dels Estats Units.

Algunes de les manifestants s’han presentat vestides com en 'El conte de la serventa', la novel·la de Margaret Atwood que presenta una distopia on el que solia ser Estats Units s’ha convertit en una teocràcia que ha esclavitzat les poques dones fèrtils que queden.

L'objectiu de protestes com la de hui és sensibilitzar la ciutadania sobre el que hi ha darrere d'aquestes pràctiques que, segons ha senyalat la sindicalista Cándida Barroso, Secretària de la Dona de CCOO “és una dona que no pot decidir” i que només es presta a aquesta pràctica a causa de la seua “vulnerabilitat”.

Segons dades del Govern central, que coincideixen amb les de l’associació proventres de lloguer ‘Son Nuestros Hijos’, dels 400 mil nadons que van nàixer durant el 2017, un millar provenien de ventres de lloguer.

També et pot interessar

stats