Associacions feministes exigeixen suspendre una jornada comercial sobre ventres de lloguer, a València

Critiquen que aquesta pràctica fa un “ús de la capacitat reproductiva de les dones per a obtindre benefici".

Les organitzacions del moviment feminista han reclamat a la direcció de l'Hotel Sercotel Sorolla Palace de València la cancel·lació de la jornada. Europa Press
Les organitzacions del moviment feminista han reclamat a la direcció de l'Hotel Sercotel Sorolla Palace de València la cancel·lació de la jornada. Europa Press

Més de 40 organitzacions del moviment feminista han reclamat aquest dijous a la direcció de l'Hotel Sercotel Sorolla Palace de València la cancel·lació de la jornada comercial sobre ventres de lloguer. L’empresa americana Circle Surrogacy té previst fer aquest dissabte, 10 de novembre, "un acte informatiu de captació de clients per a una activitat considerada una violació de drets humans i prohibida per la legislació espanyola", segons afirmen les associacions.

Representants de les organitzacions han lliurat en mà la petició a l'hotel i esperen la resposta per a valorar noves accions en relació amb l’acte.

Així, les associacions han criticat que “l'empresa de contractació de ventres de lloguer denomina eufemísticament maternitat subrogada quan en realitat és explotació reproductiva de les dones, afavorida per empreses que mercantilitzen el cos i la vida de les dones i de les persones nascudes de les gestacions induïdes per a altri".

Al seu entendre, aquesta pràctica suposa "una expressió més de l'aliança entre el patriarcat i el capitalisme, fent ús de la capacitat reproductiva de les dones per a obtindre benefici".

"El lícit desig de paternitat no pot substituir mai ni violar els drets que assisteixen a les dones i a les persones menors i que aquest desig de ser pares o mares no genera dret a tindre fills o filles per qualsevol mitjà", han reivindicat.

Per aquests motius, en el text enviat a la direcció de l'hotel han posat en el seu coneixement que estan "en contra de qualsevol mercantilització del cos de la dona, i particularment la que s'anomene amb aquest eufemisme de maternitat subrogada".

També et pot interessar

stats