L’Associació de Palmerers d’Elx denuncia que l'ús de plataformes amenaça el seu ofici

El col·lectiu vol que es canvie la legislació perquè aquestes no tinguen preferència davant del treball tradicional del palmerer

Imatge d'arxiu d'un palmerer a Elx / À Punt NTC

L'Associació de Palmerers d'Elx (Baix Vinalopó) denuncia que l'ús de plataformes per a treballar les palmeres pot fer desaparéixer el seu ofici. Volen que es canvie la legislació perquè les plataformes no tinguen preferència davant del treball tradicional del palmerer.

De les 20.000 palmeres públiques que hi ha al municipi d'Elx, la meitat les mantenen les brigades municipals i l'altra meitat una empresa privada. La llei europea de seguretat i higiene dona prioritat a utilitzar plataformes per a podar-les i collir els dàtils.

Des de l’Associació de Palmerers asseguren que fer servir plataformes és més costós que usar la manera tradicional i menys efectiu, el que justifica la gran quantitat de dàtils que enguany s'acumulen als carrers. “El 90% de les palmeres que ara mateix poden els palmerers, si seguirem la llei, no les podríem podar”, afirma Vicente Campos, membre de l’associació.

Per la seua banda, Héctor Díez, regidor de Parcs i Jardins d’Elx, agrega que “aquest estiu hi ha hagut un retard molt important en la licitació del contracte i això ha dut a la situació que encara hi ha dàtils al sòl d’alguns carrers”. La polèmica coincideix amb el primer aniversari de l'aprovació de la llei del Palmerar per part de les Corts, una norma que està en tràmit des de 2017.

També et pot interessar

stats