Assetjar personal i pacients de les clíniques abortives també serà delicte

El procediment començarà sense que siga necessària una denúncia expressa de la víctima

El nombre d\'avortaments s\'estabilitza en l\'última dècada
Imatge d'arxiu d'una consulta clínica amb una dona embarassada / À Punt NTC

La llei castigarà penalment els qui assetgen les dones que acudeixen a una clínica per a una interrupció voluntària de l'embaràs. A més, perseguirà l'assetjament als sanitaris i directius d'aquests centres, i també l'assetjament al personal de la sanitat pública que intervé en avortaments. 

Així ho ha acordat la majoria dels grups parlamentaris en la ponència de la Comissió de Justícia del Congrés, que ha tancat aquest dimecres la proposició de llei presentada pel PSOE per a protegir les dones que avorten.

Segons la diputada socialista Laura Berja, portaveu d'Igualtat del seu grup parlamentari, la iniciativa original plantejava incloure un nou article en el Codi Penal (el 172) per a castigar els qui es concentren a les portes de les clíniques abortives, amb la intenció d’assetjar i coartar la llibertat de les dones, i aplicar una pena de presó de tres mesos a un any o amb treballs en benefici de la comunitat de 31 a 80 dies.

Finalment, en la ponència s'ha perfilat el tipus penal i amplia les persones protegides amb aportacions del PNB i d'ERC, i el suport de Ciutadans. A més, l'assetjament es perseguirà sense que siga necessària una denúncia expressa de la dona per a iniciar el procediment.

La Comissió de Justícia aprovarà el dictamen previsiblement la setmana vinent i podrà arribar al ple del Congrés al gener de 2022.

També et pot interessar

stats