L’Assemblea Feminista de València obri els actes pel 25N amb una marxa nocturna

Han recordat les dones assassinades per violència masclista i han demanat la fi de la violència contra Palestina

Una de les accions que s'ha dut a terme durant la marxa ha sigut una pegada de cartells amb missatges feministes
Una de les accions que s'ha dut a terme durant la marxa ha sigut una enganxada de cartells amb missatges feministes / X: @AssembleaVlc

L'Assemblea Feminista de València s'ha avançat a la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona amb una primera manifestació nocturna per a reivindicar que els carrers pertanyen a les dones, també a la nit, que té un fort simbolisme com a espai de violències. Segons ha explicat una integrant de l’assemblea a À Punt, la idea és organitzar-se per a generar espais segurs i xarxes de suport mutu. 

Sota el lema "No som territori de conquesta" han eixit des de la plaça de l'Ajuntament i s’han manifestat pels carrers de Ciutat Vella fins a arribar a la plaça de la Mare de Déu. Una marxa reivindicativa que busca protestar i visibilitzar totes les violències masclistes, especialment aquelles que impliquen una discriminació per raça o per classe social afegida al fet de ser dona. A més durant el recorregut s’ha recordat totes les dones assassinades per violència masclista i s’han organitzat accions per a conscienciar les agressions sexuals.

Enguany l’Assemblea Feminista ha volgut aprofitar la marxa, secundada per diversos col·lectius socials i feministes, per a fer una lectura de poemes, a càrrec d'una dona palestina d'origen libanés, en favor de Palestina perquè “ni les dones ni els pobles són territori de conquesta”, com resa una de les seues consignes.

També et pot interessar

stats