Assassinen una dona a Segòvia en un possible cas de violència masclista

Amb aquest són 28 els feminicidis registrats a Espanya des de l'inici del 2020.

Assassinen una dona a Segòvia en un possible cas de violència masclista
Assassinen una dona a Segòvia en un possible cas de violència masclista

Un home ha assassinat la seua exparella en la via pública, a la localitat segoviana de La Granja i després s'ha autolesionat. El personal sanitari ha confirmat la mort de la víctima en el lloc del succés, mentre que al presumpte agressor l’han traslladat a l'Hospital General de Segòvia, on ha mort hores després.

Fonts del Servei d'Emergències 112 de Castella i Lleó han explicat que van rebre avisos d'almenys tres persones vinculats a aquest presumpte assassinat. Els testimonis asseguraven haver vist un home i una dona protagonitzar una discussió al centre històric de La Granja.

Segons les dades de la delegació del govern espanyol contra la violència de gènere del Ministeri d'Igualtat, des de principi d'any, i sense comptar la mort de La Granja, s'han registrat 27 feminicidis. Des de l'1 de gener de 2003, quan es va activar el còmput de víctimes vinculat a la llei aprovada contra aquesta plaga, hi ha hagut 1.060 assassinats.

Segons ha informat la subdelegació del govern espanyol, la dona no havia interposat cap denúncia contra la seua exparella. No obstant això, aquest divendres va acudir a parlar amb uns agents de la Guàrdia Civil que s’havia trobat pel carrer, als quals va comentar que tenia "problemes" amb la seua exparella.

Les mateixes fonts han precisat que aquests "problemes" no es tractaven d'agressions ni d'amenaces. Encara que la víctima no va voler interposar una denúncia, es va obrir diligències i la Guàrdia Civil prosseguirà amb la investigació.

En cas de presenciar o patir mals tractes per violència de gènere, el telèfon d'atenció a les víctimes oferix atenció gratuïta 24 hores i 365 dies a l'any. Encara que aquesta telefonada no ix reflectida en la factura telefònica, sí que queda registrada en el telèfon i es pot eliminar des del dispositiu. També es pot escriure al correu electrònic 016-online@msssi.es

També et pot interessar

stats