Crim en una històrica família de la burgesia industrial valenciana

La germana d'un home assassinat d'una ganivetada per l'esquena a l'Eliana ha sigut detinguda aquest dissabte com a presumpta autora de la mort

La germana d'un home assassinat d'una ganivetada per l'esquena a l'Eliana ha sigut detinguda / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut una de les germanes de l'home que va aparéixer dijous a la nit mort al seu domicili de l'Eliana. La filla de la víctima, que no vivia amb son pare, va acudir a la casa quan la Guàrdia Civil ja havia delimitat el perímetre i va acusar sa tia d'haver-lo matat. A la casa, ubicada en una urbanització de l'Eliana, al Camp de Túria, vivien la víctima, la germana detinguda i la mare de tots dos.

Segons ha pogut saber À Punt, la dona va demanar auxili a un veí la nit de dijous, afirmant que havia trobat el cadàver del germà dins de casa. El veí, un agent de policia, va comprovar que l'home no respirava i va avisar Emergències. Mentre arribaven l'ambulància i la Guàrdia Civil, la germana va explicar que la víctima presentava punyalades a l'esquena.

Les incongruències del seu relat, el fet que la filla de la víctima afirmara que son pare havia rebut amenaces i la troballa d'un ganivet a la pica de la cuina han conduït a la seua detenció com a presumpta autora de la mort del germà, de 63 anys.

El descobriment del cadàver va tindre lloc poc abans de les nou de la nit i el xalet es va desallotjar per a poder iniciar la investigació policial del cas. Aquest divendres, agents de la comandància de la Guàrdia Civil de València han entrat a l’interior de la casa per analitzar l’escena del crim i han intervingut un ganivet, possible arma homicida.

Segons ha explicat a À Punt Vicent Zamora, regidor de Seguretat de l'Eliana, van rebre una telefonada del 112 a les 21:00 hores i "la Policia Local va anar al punt on estava la persona morta a la seua vivenda". Segons ha explicat, van ser els primers que arribaren al lloc i després hi va arribar la Guàrdia Civil, que es va fer càrrec del cas, que està sota secret de sumari. Per tant, "no sabem res de les causes de la mort".

El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) va enviar una unitat del SAMU al lloc dels fets, que ja havien acordonat les forces de seguretat, i posteriorment l'equip mèdic va confirmar la defunció de la víctima, que presentava ferides.

A hores d'ara, una patrulla de la Guàrdia Civil fa guàrdia a les portes de la casa. A la bústia, un detall desvela que es tracta dels propietaris de l'empresa la Maquinista Valenciana, autors de la fundició de l'emblemàtica estàtua de Jaume I ubicada a la plaça d'Alfons el Magnànim de la ciutat de València, coneguda com el Parterre. Tant la víctima com la dona detinguda pertanyen a una històrica família de la burgesia industrial valenciana dels segles XIX i XX.

També et pot interessar

stats