Una detinguda i dos fugitius després de l'assassinat a tirs d'un germà de l'exvicealcaldessa de Madrid Begoña Villacís

Un soci de Borja Villacís, a qui s'investigava per narcotràfic, va intentar introduir més de 500 quilos de cocaïna pel port de València

En imatge, el vehicle on viatjava Borja Villacís
En imatge, el vehicle on viatjava Borja Villacís / Rodrigo Jiménez (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de juny 2024 - 14:14 Actualitzat: 05 de juny 2024 - 14:42

Borja Villacís, un dels germans de l'exvicealcaldessa de Madrid Begoña Villacís (Ciutadans), ha mort després de ser tirotejat des d'un cotxe en una emboscada en la carretera M-612, en el districte madrileny de Fuencarral-El Pardo. En el succés ha resultat ferit el conductor del Citroën en què viatjava, que ha ingressat a l'hospital en estat greu. Villacís, de 43 anys, ha rebut dos impactes al pit i el rostre. En l'altre turisme, un BMW X2, hi havia tres persones. Han disparat amb un rifle i una escopeta de caça.

El grup d'homicidis de la Prefectura Superior de Policia de Madrid ha assumit la investigació, que els primers indicis situen en el context del narcotràfic. Els agents han detingut una dona de 52 anys amb diversos antecedents policials, que se sospita que anava en el cotxe i que ha sigut gravada ajudant a canviar la matrícula en un solar, d'on han recuperat unes borses i caixes que contenien diverses armes de foc. Els altres dos ocupants han aconseguit fugir. Són el fill de la detinguda, que els investigadors vinculen a un clan de narcotraficants de Toledo, i una persona amb passaport estranger.

El germà de l'exdirigent de Ciutadans tenia oberta una investigació des de 2021 per narcotràfic i blanqueig en el mac de l'operació Àguila-Frazen, en què també va ser detingut Antonio Menéndez, Niño Skin, líder de la bancada radical Ultra Sur del Reial Madrid. Menéndez va ser arrestat el 2020 en una operació contra una banda que va intentar introduir més de 500 kilos de cocaïna per Port de València, segons apunta el diari Levante-EMV. Diverses informacions ubiquen Villacís en l'òrbita d'Ultra Sur i del moviment neonazi. Fa vint anys va ser condemnat per donar una pallissa a una persona migrant.

També et pot interessar

stats