Arxiven la peça sobre el presumpte encàrrec de Corinna a Villarejo per falta de proves

El jutge del cas Carol conclou que les gravacions investigades són de quan l’excomissari estava jubilat.

Corinna Larsen, en una imatge d'arxiu de 2015
Corinna Larsen, en una imatge d'arxiu de 2015 / Europa Press

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castelló ha tornat a arxivar la peça número 5 del cas Villarejo, coneguda com a Carol, que va reobrir el passat mes de juliol per a investigar un suposat encàrrec de l’examant de Joan Carles I, Corinna Larsen, a l’excomissari José Manuel Villarejo per a espiar a una assistent de qui desconfiava.

El magistrat ha adoptat la decisió a petició de la Fiscalia Anticorrupció en entendre que no existeixen “elements suficients que permeten sostindre la comissió de delictes de suborn ni de descobriment de secrets en els dos suposats encàrrecs que constitueixen l’objecte de la investigació”. Resulta procedent arxivar el procediment, conclou, perquè els indicis que existeixen a hores d’ara no permeten sostindre la imputació. Tot i això, García Castelló adverteix que l’arxiu de la peça és provisional, igual que va passar el 2018, quan es va adoptar la mateixa decisió, i no descarta reobrir-la si apareixen noves proves.

La investigació judicial en aquesta peça separada del cas Villarejo, que analitza nous àudios gravats a Corinna intervinguts en l’Operació Tàndem, tracta d’esbrinar si ella va arribar a fer-li un encàrrec privat a l’excomissari. En les converses, l’examant del rei emèrit parlava amb el policia de comptes opacs a Suïssa de Joan Carles de Borbó i del presumpte cobrament de comissions per les obres de l’AVE a la Meca el 2011, fet que va provocar la primera obertura de la peça Carol. En eixes gravacions Corina també li traslladava a Villarejo les inquietuds que tenia respecte a una assistent personal espanyola que poguera estar filtrant informació sobre la seua vida privada.

No obstant això, un informe policial ha conclòs que no es van realitzar consultes en fitxers policials relatives a la dona sobre la qual suposadament es va realitzar l’encàrrec entre el 7 d’octubre de 2016 i el 3 de novembre de 2017. Si s’hagueren produït, continua l’instructor de la causa, no hi ha delicte de suborn perquè Villarejo ja estava jubilat.

Corinna va ser citada a declarar el passat 28 de setembre en aquesta causa, però el jutge va suspendre la compareixença per a demanar formalment al Regne Unit poder interrogar-la en l’ambaixada d’Espanya a Londres, on resideix. Petició que, ara, també decau.

També et pot interessar

stats