Arxiven la investigació contra Vox per imputar a magrebins un abús sexual a Cullera

La formació d’extrema dreta va publicar una notícia falsa, ja que el delicte va ser comés per cinc homes de nacionalitat espanyola.

Ciutat de la Justícia de València.
Ciutat de la Justícia de València.

L’Audiència Provincial de València ha arxivat definitivament la investigació judicial oberta a Vox per imputar a ciutadans magrebins un abús sexual grupal comés contra una dona en una platja de Cullera, a la Ribera Baixa, pel qual havien sigut detinguts cinc homes de nacionalitat espanyola.

La sala emmarca el missatge en la llibertat d’expressió d’un partit polític i desestima així el recurs interposat per la Fiscalia de València contra la resolució del jutjat d’instrucció de Sueca, que també acordava l’arxiu d’aquest procediment. Es tracta de la primera resolució d’una sala sobre notícies falses a Espanya.

La formació dirigida per Santiago Abascal va atribuir a magrebins un abús pel qual havien sigut detinguts cinc espanyols. El tuit, publicat en el compte Vox Noticias, deia que és “imprescindible puntualitzar l’origen estranger de la majoria dels violadors perquè els espanyols prenguen consciència del tipus de delinqüents als quals esteu obrint les portes i subsidiant amb els diners de tots”.

També et pot interessar

stats