Arxiven la denúncia de filtracions a l'oposició de la policia d'Alacant

Es va denunciar que alguns aspirants tenien informació sobre les proves i que dos terços tenien relacions amb membres del tribunal

Comissió d'investigació del presumpte frau en les oposicions a la Policia Local d'Alacant
Comissió d'investigació del presumpte frau en les oposicions a la Policia Local d'Alacant / Europa Press

L'Agència Valenciana Antifrau (AVAF) ha arxivat la denúncia per presumptes filtracions durant el procés de les oposicions per a cobrir 82 places de la Policia Local de l'Ajuntament d'Alacant, desenvolupades durant la primavera del 2022.

Segons la resolució de l'arxiu signat pel director de l'AVAF, Joan Antoni Llinares, a la qual ha tingut accés EFE, les places qüestionades són 62 de torn lliure ordinari i 20 de mobilitat, i la denúncia inicial va encetar una intensa polèmica en la corporació municipal alacantina amb acusacions dels partits d'esquerra, en l'oposició, cap a l'equip de govern local, format per un bipartit de PP i Cs.

Llavors, es va denunciar que diversos aspirants havien sigut informats sobre les proves que havien de fer, així com que dos terços dels seleccionats tenien relacions personals o afectives amb membres del tribunal, càrrecs policials i càrrecs polítics i sindicals de la corporació municipal alacantina.

L'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana (AVAF) es va dirigir a l'ajuntament per a sol·licitar diversa documentació, entre aquesta, la còpia dels expedients administratius sobre el procés de selecció de les places. Un material que va ser remés al novembre.

Entre la documentació s'estableix que ningú del tribunal coneixia el test psicotècnic que s'anava a realitzar, excepte la secretària, mentre que sobre l'examen s'aclareix que diversos integrants del tribunal van elaborar part de les 50 preguntes que finalment es van plantejar als candidats (a raó de 10, 15, 15 i 10 cada membre examinador), però que ningú coneixia les 50 que es van plantejar en el test en conjunt, a excepció de la referida secretària.

Les preguntes es van imprimir en el servei de reprografia de l'ajuntament dos dies abans de l'oposició en presència de la secretària i del president del tribunal, i també s'acredita que els exercicis es van corregir de manera anònima mitjançant "fulles de lectura òptica" en la Universitat d'Alacant.

Sobre l'exercici pràctic i en valencià, la documentació remesa a Antifrau també dona fe de la neteja del procediment abans de res, per la qual cosa la Direcció d'Anàlisi i Investigació de l'Agència conclou que "no s'acredita la versemblança" de la denúncia i, per tant, "procedeix l'arxivament de l'expedient, sense perjudici de la possibilitat que es reòbriga si s'aporten noves dades o indicis que ho facen necessari".

També et pot interessar

stats