Arxiven la causa per blanqueig de capitals en l'IVAM contra Consuelo Ciscar, Rafael Blasco i els seus fills

Es tracta només d'una peça dins del cas IVAM, que encara continua en procés d'investigació.

Consuelo Ciscar quan era directora de l'IVAM
Consuelo Ciscar quan era directora de l'IVAM / Arxiu Europa Press

La titular del jutjat d’instrucció número 21 de València, Nieves Molina, va ordenar diverses investigacions per a determinar si l’exdirectora de l’IVAM, Consuelo Ciscar, i el seu marit, l’exconseller Rafael Blasco, havien comés algun delicte de blanqueig de capitals a Miami (Estats Units).

Aquest divendres, la possibilitat ha sigut descartada ja que la jutgessa no considera degudament justificada la perpetració del delicte que va donar motiu a l'obertura de la causa, per la qual cosa n'ha decretat el sobreseïment.

La investigació es va dirigir contra Blasco, Ciscar i la seua descendència, Rafael Blasco Ciscar, Débora Salom Ciscar i Consuelo Salom Ciscar, i es va remetre una comissió rogatòria als Estats Units per a tractar de conéixer qualsevol moviment financer a través de l'entitat Total Bank, així com la informació existent sobre propietats, comptes, productes bancaris, valors, títols o caixes de seguretat.

Aquesta investigació és una peça separada dins del cas IVAM, que va ser oberta i declarada secreta pel setembre de l’any passat i que anava dirigida, exclusivament, a investigar la possible comissió del delicte de blanqueig de capitals. 

Aquest mateix jutjat ha dirigit la investigació del conegut com cas Cooperació, en el qual es va processar i condemnar a sis anys i mig de presó l'exconseller Blasco pel desviament de fons públics destinats al Tercer Món. Tant Blasco com altres vint-i-dos acusats, hauran de respondre pel desviament d'uns quatre milions d'euros d'ajudes públiques destinades a ONG o de projectes de cooperació, com ara el de la construcció d'un hospital a Haití, que no van arribar a realitzar-se mai.

També et pot interessar