Arxivada la investigació contra sis consellers d'Escal en el cas Castor

La causa es manté oberta per a quatre directius de la concessionària d'explotació de la instal·lació.

Arxivada la investigació contra sis consellers d\'Escal en el cas Castor
Arxivada la investigació contra sis consellers d'Escal en el cas Castor

El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Vinaròs, que investiga presumptes irregularitats relacionades amb la tramitació de la concessió de l'explotació del projecte Castor, el magatzem subterrani de gas situat davant la costa del Baix Maestrat, ha arxivat la causa contra sis dels investigats, membres del consell d'administració de la mercantil Escal. 

En la resolució, el jutge considera que de les investigacions efectuades "no s'infereix l'existència de cap participació" dels consellers d'Escal, que "tenien una funció purament financera i desconeixien les vicissituds i el desenvolupament de les activitats d'injecció i dels fets ocorreguts al setembre del 2013, i no havien pres cap tipus de decisió en relació amb la crisi sísmica".

Es manté oberta contra quatre directius de la concessionària

No obstant això, el jutge manté oberta la causa pels suposats delictes de prevaricació administrativa i delicte mediambiental contra el president del consell d'administració d'Escal, el conseller delegat i el coordinador i director general de la companyia, sobre la responsabilitat dels quals no es pronuncia en aquesta resolució. 

Sobre aquests tres investigats, la resolució indica que "en el cas d'existir qualsevol tipus de responsabilitat pels fets investigats, la van assumir quan van  manifestar que les decisions les prenien ells".

La investigació es remunta al setembre del 2013, quan en la fase final de posada en funcionament de la plataforma Castor es va produir un increment de l'activitat sismològica de la zona, que va passar en un mes de ser una zona de baixa activitat sismològica a considerar-se d'alta activitat sismològica. 

També et pot interessar

stats