Artistes valencianes dissenyen una campanya per a la infància amb missatges positius sobre la pandèmia

El col·lectiu Estamos Todas Bien assegura que es pot comunicar millor sense “afegir més desolació” a la crisi sanitària.

Missatges positius per a la infància al parc Manuel Granero de València
Missatges positius per a la infància al parc Manuel Granero de València / Facebook: @arquilecturas.es

Quins missatges reben els més menuts durant la pandèmia? Com els afecta el tancament dels parcs infantils? L'arquitecta Sonia Rayos i l'artista visual Silvana Andrés, fundadores d'Arquilecturas, projecte dedicat a recuperar espaïs per a la infància a les ciutats, han fet una proposta de comunicació sobre el coronavirus pensada per a la xicalla.

Juntament amb les seues companyes de l'estudi Estamos Todas Bien, un grup de dones procedents de diferents àmbits com ara la fotografia o el dret, han impulsat una campanya amb missatges positius i motivadors per als menors. “Estem vivint una crisi sanitària, però es pot comunicar millor, no fa falta afegir-hi més desolació”, adverteix aquest col·lectiu.

En aquesta línia, Paula G. Furió, Lucía Meseguer, Yukari Taki i Ana Valero han ideat cartells per a agrair als xiquets i xiquetes el seu comportament exemplar i el seu esforç en la situació generada per la pandèmia. A més, han convidat altres artistes i col·lectius a sumar-se a la campanya amb el lema #etTrobeaFaltar. Estamos Todas Bien considera que es cuiden poc els missatges i els formats dirigits a l'infància i que aquesta part de la població és “molt més sensible i vulnerable als estímuls externs”.

Paco Roca, Inma Carpena, Tomàs Gorria o Cris Bajo són alguns dels artistes que ja han col·laborat. La primera acció s'ha dirigit a parcs infantils, cartells com “Calma, tornarem a fer el mico” o “Tornarem a jugar amb tu, gràcies per la teua paciència” s'hi han inclòs al parc Manuel Granero de València.

La iniciativa ha tingut repercussió en les xarxes socials, i altres col·lectius, com grups de mares i pares, han volgut donar continuïtat al projecte. De fet, Sergi Campillo, vicealcalde i regidor de Neteja de l'Espai Públic, ha traslladat la voluntat del consistori de col·laborar en aquesta campanya aquest dimecres en una reunió amb representants del col·lectiu Estamos todas Bien.

També et pot interessar

stats