Els artistes fallers desmuntaran les falles i passaran pressupost a l’administració autonòmica i local

Demanen a la Generalitat i ajuntaments que assumisquen els costos de desmuntatge i trasllat de les falles.

Reunió del president de la Generalitat, Ximo Puig, amb la Federació de Gremis d’Artistes Fallers i Foguerers
Reunió del president de la Generalitat, Ximo Puig, amb la Federació de Gremis d’Artistes Fallers i Foguerers / Gva

Hores després d’acordar que “el més raonable” era plantar i cremar les falles en les dates habituals, la Federació de Gremis d’Artistes Fallers i Foguerers ha canviat d’opinió i han acceptat desmuntar els monuments i traslladar-los a les naus a l’espera de conéixer una altra data en què ce celebraran les festes.

Així ho han acordat després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig. “Ens hem conscienciat de tot el que pot passar. No es poden cremar les falles per l’acumulació de la gent i pel que poguera passar”, ha assegurat el mestre major del Gremi a València, José Ramón Espuig.

Un dels aspectes plantejats en la reunió és el cost que suposaria desmuntar i traslladar les falles. Els artistes fallers han demanat a la Generalitat i als ajuntaments afectats que assumisquen a parts iguals el cost d’aquestes operacions. “Valorarem el que costa desmuntar les falles i passarem uns pressupostos per a veure si se’n poden fer càrrec”, ha assegurat Espuig.

Quant a la data de celebració de les festes, el gremi ha proposat com a data límit la Fira de Juliol, ja que així tindrien temps per a començar amb les Falles de 2021.

També et pot interessar

stats