Artana, sense aigua potable des de dilluns

En cap moment hi ha hagut perill d'intoxicació, però la prohibició de beure o dutxar-se encara es manté.

Artana, sense aigua potable des de dilluns

A Artana (la Plana Baixa) no poden gastar aigua de l'aixeta des de dilluns. Les alarmes s'han disparat en comprovar els veïns que l'aigua corrent tenia una forta coloració rogenca i feia una intensa olor de ferro. Cristina obri l'aixeta i comprova com va la cosa. L'aigua ix clara i neta, però fins que les anàlisis no donen el vistiplau, no la podran usar. Tot Artana està pendent dels resultats. De moment, l'única aigua que poden consumir és la de les fonts públiques que s'alimenten des d'un altre pou no contaminat.

I tot això passa en aquest poble de la serra d'Espadà de 1.800 habitants, famós per la qualitat de les aigües, tant que en el seu terme fins i tot hi ha una envasadora.

Maruja ens conta que, des del primer moment, la coloració i la forta olor feren evident que l'aigua no estava bé. En canvi, en zones del poble més baixes, Francisco es va assabentar pel ban que immediatament va fer l'Ajuntament.

L'origen de l'incident està en el trencament d'una de les vàlvules que connecten la xarxa d'aigua potable amb un circuit de reg d'un veí. L'accident va provocar el vessament d'una mínima quantitat de ferro i fungicides. En cap moment hi ha hagut perill d'intoxicació, però el protocol l'han posat en marxa. Enrique Vilar, l'alcalde d'aquest poble de la Plana Baixa, destaca que és un accident  involuntari i que a partir d'ara estudiaran amb els tècnics incrementar encara més "les mesures de seguretat perquè no torne a passar, ni volent".

S'espera que d'ací a una setmana el municipi torne a la normalitat i que l'aigua d'Artana recupere el seu bon nom.

També et pot interessar

stats