Arriben tres pasteres més a Benitatxell, Moraira i Alacant amb més de trenta persones

Són més de 200 migrants en 48 hores, però la subdelegació del govern espanyol apunta que les xifres han baixat respecte a anys anteriors.

Arriben al port d'Alacant les vint persones migrants rescatades aquest dilluns a Oriola

Tres pasteres més s'han localitzat aquest dilluns a les costes del Poble Nou de Benitatxell, Moraira (Marina Alta), i Oriola (Baix Segura). Segons han informat la Creu Roja d'Alacant i la Comandància Provincial de la Guàrdia Civil, a bord de les tres embarcacions anaven en total 34 persones, i almenys dos d'elles eren menors d'edat. Això suposa que en les últimes 48 hores han arribat a costes valencianes més de 200 persones migrants, si comptem també les del cap de setmana.

L'embarcació que ha arribat a Benitatxell transportava set migrants, que ja han sigut traslladats a la caserna de la Guàrdia Civil. A més, una segona embarcació ha arribat a Xàbia amb set persones més.

La tercera pastera l'han localitzada davant de les costes d'Oriola, després que el 112 rebera una crida d'auxili dels ocupants. Fonts de la delegació del govern a la Comunitat Valenciana han confirmat a À Punt que hi anaven vint persones i ha arribat al port d'Alacant a la una del migdia, on els han ates membres de Creu Roja. 

Fent recompte des del cap de setmana, nou pasteres han arribat a les comarques del sud fins ara amb més de 200 persones a bord. Creu Roja ha atés 212 migrants, més de la meitat de la xifra de persones que atén en un any. 

Tot i això, la subdelegació del govern espanyol apunta que l'arribada de migrants és menor que la d'altres anys perquè les xifres s'han de valorar de manera global. La subdelegada, Araceli Poblador, ha assenyalat que a Espanya enguany han arribat més d'un 45% menys de persones migrants i que la situació dels últims dies és un fet "excepcional" que s'explica pel bon oratge i el bon estat de la mar. 

Aquesta nit ja han arribat al port d'Alacant 93 migrants que havien sigut rescatats per la Creu Roja en aigües de Cartagena. En aquesta pastera anaven vint menors i el cadàver d'una persona que ha mort durant la travessia. 

També et pot interessar

stats