Arriben sis pasteres al litoral sud valencià de matinada

Un total de 84 persones, cinc d'elles menors d'edat passaran una prova PCR.

Embarcació de Salvament Marítim que participa en el rescat dels migrants en una imatge d'arxiu.
Embarcació de Salvament Marítim que participa en el rescat dels migrants en una imatge d'arxiu. / Efe

Aquest divendres a les 23:00 hores va arribar a Santa Pola una pastera amb 24 persones, de les que s'han interceptat díhuit, dues d'elles menors. Hores més tard, a les cinc, una altra embarcació amb desset persones aplegava a Benidorm. La resta de pasteres han desembarcat a la platja del Torres de la Vila amb tretze ocupants, a Calp amb huit i Moraira amb onze.

A més, una segona embarcació ha sigut interceptada a Benidorm amb onze persones, que es traslladarà al port d'Alacant. Es tracta d'un grup de persones algerianes als quals es realitzaran proves PCR. En cas de detectar-se algun positiu en Covid-19, faran quarantena a l'hospital de campanya d'Alacant.

Aquests serien els primers pacients que acolliria, una situació nova que planteja molts interrogants com ara la custòdia, la ubicació dels menors o si la quarantena seria sols per als ocupants de la pastera on s'ha detectat el positiu o per a les sis que han arribat.

Les hipòtesis apunten que totes les persones viatjaven juntes en la mateixa nau fins que es trobaren a poques milles de la costa des d'on partiren les diferents pasteres per a finalitzar el trajecte per separat. Això explicaria el degoteig en diferents punts de la costa en un marge de temps tan reduït.

També et pot interessar

stats