Arriben al santuari de Villena dos lleons germans rescatats d'un circ de França

King i Ngala han actuat durant vint anys en pel·lícules i espectacles de circs francesos, de l'est d'Europa i de Rússia

Els lleons germans King i Ngala / AAP Primadomus

El centre de rescat d'animals exòtics més gran del sud d'Europa, que gestiona la fundació AAP Primadomus a la serra de Villena, ha rebut dos lleons germans rescatats d’un circ de França. En les vint hectàrees del recinte de rescat King i Ngala passaran els últims anys de vida, després d'actuar durant dues dècades en pel·lícules i espectacles de circs francesos, de l'est d'Europa i de Rússia.

La fundació internacional AAP ha assenyalat que els lleons són germans de vint anys nascuts en un zoològic francés i que han alliberat d'un carro de circ de 2,5 per 8 metres. Aquests grans felins es recuperaran amb la cura de l'equip d'experts de l'organització després que el domador els va cedir perquè no podia fer-se càrrec de la cura.

"Són animals molt majors que han passat tota la vida sense poder desenvolupar el seu comportament natural, viatjant per tot Europa d'espectacle en espectacle, vivint en espais reduïts i patint estrés continu", han lamentat en la fundació.

 L'estat de King i Ngala és preocupant, segons l’organització, a causa de l'avançada edat, que implica molt probablement problemes renals o metabòlics derivats del seu passat circense. Amb tot, es mostren optimistes i diuen que faran "tot el possible per a donar-los la millor cura en els últims anys de vida”.

AAP Primadomus té l'espai de recuperació de primats i grans mamífers en un terreny situat a la serra de Salines, entre Alacant, Múrcia i Albacete. L’espai natural el van inaugurar l'any 2009 amb l'aval de l'antropòloga anglesa Jane Goodall, guanyadora del Premi Príncep d'Astúries el 2003, i suposa el segon centre de la fundació al costat d'un altre situat a Holanda.

També et pot interessar

stats