Arriben els primers quaranta refugiats ucraïnesos a l'hospital de campanya d'Alacant

La Generalitat ha enviat també el primer camió del govern autonòmic amb 33 palets d’ajuda humanitària

Primer camió enviat per la Generalitat amb ajuda humanitària per a Ucraïna
Primer camió enviat per la Generalitat amb ajuda humanitària per a Ucraïna / GVA

Els primers 40 refugiats d'Ucraïna han arribat aquest divendres a la vesprada a l'hospital de campanya situat als terrenys de l'Hospital General d’Alacant, per a rebre la primera atenció. D'aquesta manera, es posa en marxa el procés d'acolliment de la Generalitat.

Aquest recinte té capacitat per a 200 llits i s'ha condicionat per a oferir un primer acolliment i orientació a les persones que fugen de la guerra a Ucraïna. Els pròxims dies també estarà disponible un centre d'atenció urgent als refugiats.

D'altra banda, el primer camió amb ajuda humanitària de la Generalitat ha eixit aquesta vesprada del centre logístic de Ciutat de la Llum, amb 33 tones d’aliments i productes d'higiene. Tindrà com a destinació Eslovàquia.

En aquests moments, la Generalitat disposa de més de 1.200 palets en Fira de València, 720 a la Ciutat de la Llum i un poc més de 200 a Castelló de la Plana. El trasllat d'aquesta ajuda es realitzarà de manera escalonada pel col·lapse de les carreteres de la zona i es prioritzarà la distribució del material concretat per l'ambaixada. Els palets es traslladaran fins a les ubicacions segures acordades pels governs dels països fronterers amb Ucraïna com Polònia, Romania i la mateixa Eslovàquia, on es troben les bases de les ONGD.

La directora general de Coordinació i Diàleg Social, Zulima Pérez, ha agraït la implicació de la ciutadania i de les empreses de la comunitat, que "ja van donar el millor d'elles mateixes durant la pandèmia i ara ho han tornat a fer".

Per part banda, des de la Conselleria de Transparència, la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Toñi Serna, ha recordat la importància d'informar-se sobre el procés de donacions a través de canals oficials com ara GVA Oberta. En el web s'ofereix una llista d'organitzacions amb base a la Comunitat Valenciana i inscrites en el Registre d'Agents de Cooperació Valenciana, que treballen sobre el terreny i que s'actualitzarà periòdicament. Des del web també s'insisteix en la importància que la societat valenciana s'informe de les vies d'ajuda només a través dels canals de fonts oficials per a evitar la difusió d'informació errònia o falsa.

També et pot interessar

stats