Arriben a la Comunitat Valenciana les 14.600 vacunes de Janssen

Aquesta setmana l'antídot de la filial farmacèutica de Johnson & Johnson s'administrarà a 4.894 persones del grup d'edat de 70 a 79 anys

Dosis de la vacuna de Janssen que han arribat a la Comunitat Valenciana
Dosis de la vacuna de Janssen que han arribat a la Comunitat Valenciana / Sanitat Universal
22 d'abril 2021 - 11:23

Les 14.600 dosis de la vacuna de Janssen destinades a la Comunitat Valenciana aquesta setmana, que havien estat bloquejades amb la resta de la remesa espanyola en el magatzem de la mateixa companyia fins al veredicte de l'Agència Europea de Medicaments (EMA, segons les sigles angleses), ja han arribat als centres de vacunació massiva. Una vegada rebudes, el departament d'Ana Barceló espera poder començar a inocular-les aquest divendres.

Vial de la vacuna de Janssen
Vial de la vacuna de Janssen / Sanitat Universal

Durant aquesta setmana l'antídot de la filial farmacèutica de Johnson & Johnson s'administrarà a 4.894 persones del grup d'edat de 70 a 79 anys, a les quals ha citat en els centres de salut en què s'està desenvolupant el procés de vacunació. Aquestes persones quedaran immunitzades enfront de la Covid-19, ja que la vacuna de Janssen només necessita l'administració d'una sola dosi.

Aquests centres de salut corresponen a les 48 zones bàsiques que han sigut seleccionades com a punts de vacunació, amb la finalitat d'acostar la vacuna als ciutadans de determinades zones de la Comunitat, i evitar així que s’hagen de desplaçar.

La setmana que ve, la Conselleria de Sanitat Universal distribuirà la resta de les dosis de la vacuna de Janssen a les zones de salut bàsiques per a inocular a població nascuda entre 1941 i 1948.

La previsió és que apleguen 300.000 unitats en tot el mes d'abril al conjunt de l'Estat, que el Ministeri de Sanitat ha de distribuir entre totes les autonomies. Vora un 10% en correspondrien a la Generalitat, per la qual cosa a les 14.600 dosis inicials caldria afegir una segona remesa amb vora 15.000 més.

L'estratègia de vacunació ha assignat l'antídot de Janssen a resoldre el retard que arrossega la immunització en la franja d'edat de 70 a 79 anys, amb vora quatre milions de persones a Espanya. Fins ara, se'ls estava vacunant amb Pfizer, que requereix dues dosis per a garantir protecció contra la Covid-19. De les 437.862 persones septuagenàries que viuen a la Comunitat Valenciana, 192.973 (el 46,9%) ja han rebut almenys una de les dues dosis pautades i 24.346 (2,5%) n'ha completat el cicle. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància d'aquest nou antídot, l'únic que requereix una sola injecció, per a agilitzar la inoculació als grups vulnerables i poder arribar al mes de juny amb la població major de 60 anys ja immunitzada contra el coronavirus.

El Ministeri de Sanitat ha reactivat el repartiment de les vacunes de Janssen després que l'EMA fera un dictamen positiu del balanç entre riscos i beneficis del fàrmac, tot i constatar el "possible vincle" amb el desenvolupament de trombes molt rars durant la vacunació a set milions de persones als Estats Units, en una posició similar a la que va comunicar, fa unes setmanes, sobre la vacuna d'AstraZeneca.

També et pot interessar

stats