Arriben a Cadis els quinze migrants arreplegats a Itàlia pel vaixell Audaz

Disposen de set dies per a formalitzar la sol·licitud d’asil i podran quedar-se a Espanya fins que es resolga.

El buc Audaz de l’Armada ha atracat al moll de Crinavis
El buc Audaz de l’Armada ha atracat al moll de Crinavis / A.Carrasco Ragel (Efe)

El buc Audaz de l’Armada ha atracat a les 8:45 hores d’aquest divendres al moll de Crinavis, de San Roque (Cadis), amb quinze migrants rescatats per l’Open Arms.

Després d’una travessia sense contratemps que va començar en aigües italianes el dilluns a les 19:00 hores, els refugiats han desembarcat a la badia d’Algesires. Allà els ha rebut un dispositiu de la Creu Roja per a fer-los una revisió mèdica abans de posar-los a disposició de la Policia Nacional.

Està previst que els agents policials els identifiquen al Centre d’Atenció Temporal d’Estrangers (CATE) de Crinavis, com ocorre habitualment amb qualsevol rescat d’immigrants, abans de traslladar-los al Centre d’Estància Temporal de Campano, a Chichalana de la Frontera (Cadis), segons ha informat la delegació de govern a Andalusia.

En un comunicat, l’executiu espanyol ha explicat que es donarà una autorització excepcional d’entrada a les quinze persones rescatades “per raons humanitàries i, en funció dels compromisos adquirits per Espanya, de set dies de durada perquè formalitzen la sol·licitud d’asil, si així ho estimen". El govern central afig que es podran quedar a Espanya fins que es resolga la sol·licitud.

També et pot interessar

stats